on page seo 1

Begrijpt Google jouw website volledig?

Je wilt meer bezoekers via de zoekmachine. Met het toevoegen van goede pagina’s met relevante content voor jouw doelgroep en het opbouwen van de domeinautoriteit ben je al goed bezig.

Maar worden deze inspanningen volledig beloond?

Hoe prachtig de website er ook uitziet en hoe gemakkelijk deze ook werkt, als je op technisch vlak de site niet volledig op orde hebt, dan dempt dit het effect van je andere SEO-activiteiten. Concreet betekent dit: als de website SEO-technisch goed is ingericht, dan krijg jij nog meer verkeer naar je website, omdat de zoekmachine nog beter in staat is om jouw website op waarde te schatten.

Het technisch optimaliseren van je website houdt in dat je wat je nu hebt staan, zo inricht dat zoekmachine de inhoud beter begrijpen én belangrijke informatie makkelijker kan gebruiken in de zoekresultaten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Reviewsterren tonen in de meta description;
  • Productinformatie zoals de voorraadstatus en prijs;
  • Relevante vragen die in de tekst verwerkt zijn (FAQ).

Deze technische optimalisaties zorgen doorgaans bovendien voor een hogere doorklikratio vanuit de zoekresultatenpagina; win-win.

Welke technische adviezen kun je verwachten?

In onze technische SEO-adviezen behandelen wij bijvoorbeeld:

  • Hoe de laadtijd van de pagina verlaagd kan worden. Dit is goed voor zowel SEO als de conversieratio;
  • Hoe de content en informatie op een pagina zo ingezet kan worden dat de zoekmachine het beter begrijpt, dit in de zoekresultaten weergeeft en daarmee voor een hogere doorklikratio zorgt;
  • Welke 404-pagina’s er opgelost moeten worden, zodat bezoekers niet doodlopen en de zoekmachine gemakkelijker door de website heen kan bewegen;
  • Waar overige kansen liggen, zodat de zoekmachine de website nog relevanter vindt voor de zoekwoorden die voor jouw website belangrijk zijn.

De prioritering van de hapklare adviezen is op basis van tijd en het gewenste effect, zodat op een efficiënte manier aanpassingen worden doorgevoerd, maar ook op volgorde van impact op de vindbaarheid.

Het is ook mogelijk dat vragen vanuit de webbouwer direct door een specialist met ervaring worden opgepakt. Je hoeft in dat geval dus zelf geen dingen uit te zoeken nadat je ons rapport hebt ontvangen; wij schakelen waar nodig direct met je webbouwer.

Zorg ervoor dat de SEO-activiteiten maximale impact hebben en laat ons jouw website SEO-technisch doorlichten, zodat de bestaande bottlenecks verholpen kunnen worden en voor het menselijk oog onzichtbare problemen worden opgelost.

 

Technische Audits zijn onderdeel van onze Digital Advertising- en SEO-dienstverlening.